יום רביעי, 11 בספטמבר 2021, ג' אלול ה' תשפ"א
לפרסום חייגו: 054-2425199

בלוגים ביבנה

בלוגים, בלוגים ביבנה, בלוג ביבנה, טור ביבנה, טור אישי ביבנה, דבר העורך סטטוס יבנה, דבר העורך סטטוס יבנט

טור דעה - ציון בן שטרית

מערכת הבחירות- הולך להיות מעניין

פורסם בתאריך:


 

 

 

מערכת הבחירות ביבנה החלה, עד עתה התנהלה מערכת הבחירות ביבנה בצורה שקטה ובחוסר עניין מוחלט.

כניסתו הכמעט ודאית של מאיר שטרית להתמודדות מציבה את מערכת הבחירות באור אחר לחלוטין. עוד לפני בחירתו בבחירות של גוב ארי כראש עיר ב-1994 ידעה יבנה מערכות בחירות סוערות בין יהודה ברוס ראש עיר מכהן לבין שני ראשי מחנות צבי גוב ארי ויצחק אשל. יהודה ברוס זכה ברוב בבחירות אלו והותיר מאחוריו את המתמודדים פעורי פה.

מערכת הבחירות הזאת הייתה קשה ומלאה בהכפשות ובשיח אלים עם מעורבות גדולה של כלל התושבים, לאחר מערכת הבחירות הזאת התפטר יהודה ברוס והותיר את ממלא מקומו דוד בן הרוש לנהל את העיר עד לבחירות.

 באין ראש עיר מכהן בבחירות ב-1998, התמודדו לראשות העיר חמישה מועמדים. צבי גוב ארי. יצחק אשל. שמעון קושניר. דוידי . וציון בן שטרית, עבדכם הנאמן וצעיר המועמדים, שרק השתחררתי משרותי מצה"ל, אך היה בי להט עמוק לחזור למקום ילדותי ולסייע לעיר ולתושביה מתוך הכרה עמוקה והזדהות טוטאלית עם התושבים כבן יבנה ובשל  מצבה העגום של העיר שנותרה ללא ראש עיר, בפועל כשמועצת העיר הייתה משותקת וכל התקציבים היו מוקפאים.

מערכת בחירות זאת הייתה מאוד אמוציונאלית ומלאת מתח במיוחד לאור ריבוי המועמדים והשונות ביניהם. הושקעו כספים רבים בפרסום ובמסע הבחירות ומי שנבחר לבסוף היה צבי גוב ארי שמאז ועד היום הוא מכהן כראש עיר. אני נבחרתי על ידי הציבור למועצת העיר וניסיתי לתרום כבכל יכולתי למען התושבים בתחומים שונים במיוחד בסיוע לשכונות הוותיקות ובתחום הספורט.

מערכת הבחירות הנוכחית מתחילה מעמדת פתיחה של ראש עיר מכהן כשהעיר מתנהלת ומנוהלת כהלכה. זוהי עמדת פתיחה משמעותית אשר קשה יהיה לכל מועמד להתמודד אתה. מה גם שיהיו חילוקי הדעות אשר יהיו, גוב ארי נתפס כראש עיר מצליח. בעוד שהמתמודדים מולו עד כה מאיר בן הרוש ורונית ארנפרוינד אינם מהווים איום ממשי על מעמדו. כניסת מאיר שטרית לתמונה עשויה לטרוף את הקלפים ולשנות את מפת המתמודדים ואת מערכת הבחירות. לשטרית זכויות רבות בעיר יבנה ואין ספק שהוא הציב את יבנה על המפה. כניסתו הפעם למערכת הבחירות שנויה במחלוקת, יש אשר זוכרים לו חסד נעוריו ותומכים בכניסתו למערכת ויש אשר מרימים גבה ושואלים למה הוא בכלל צריך את זה? מה גם שכיום העיר מתנהלת כהלכה. גם אם יש חילוקי דעות על הדרך אין חילוקי דעות על התקדמותה של העיר.

 אם אכן כפי שמסתמן עד כה שטרית יתמודד יהיו ארבעה מתמודדים לראשות. ארבעה מתמודדים אשר ינגסו בקהל הבוחרים וינגסו זה בזה ומי שירוויח מכך הוא גוב ארי עצמו. אך אם יצליחו המתמודדים ובעיקר מאיר שטרית לנגוס במעוזיו העיקריים של צבי גוב ארי, בשכונת נווה אילן ובשכונה הצבאית וכן ביבנה הירוקה, יכול הדבר להביא את מערכת הבחירות לסיבוב שני בין מאיר שטרית לצבי גוב ארי.

דבר אחד איננו רוצים כאן ביבנה וזה מערכת בחירות מלוכלכת של הכפשות ואיומים, מערכת בחירות אשר תיפגע במועמדים ואשר תזיק תדמיתית לעיר יבנה ולתושביה. בכלל אני חושב שמה שחשוב עכשיו לעיר יבנה היא מערכת הבחירות הבאה אחרי עידן צבי גוב ארי, שם נצטרך מועמדים בעלי שיעור קומה ולכן מה שחשוב עכשיו הוא לשקוד על רשימות המועמדים בכל הסיעות גם שתהיה לנו מועצת עיר איכותית וגם שיהיו מועמדים פוטנציאלים נוספים להחלפתו של צבי גוב ארי בעתיד. עד כה לא השכילו המועמדים לראשות העיר לאתגר אותנו הבוחרים בשמות בעלי יכולת לנהל את העיר ולצערי אף ברשימתו המסתמנת של ראש העיר צבי גוב ארי אין אנו רואים מועמדים כאלה. טוב יעשה ראש העיר אם לפחות יציג רשימה חזקה איכותית ומייצגת ויסמן את מחליפו הבא בהנחה ויבחר שלא נחזור לשוקת שבורה כפי שקרה כבר בעבר. ו

מילה למאיר שטרית, כאחד שמכיר ומעריך את פועלך ואת יכולותיך אין ספק שראוי אתה ואם אכן תחליט להתמודד נשמח שגם אתה תקפיד על רשימתך וגם אתה וגם צבי גוב ארי תקפידו על מערכת בחירות נקייה ועניינית למען התושבים ולמען העיר שלנו יבנה.

 

 

                                                                                        

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: