יום שלישי, 19 בדצמבר 2019, כ"א חשון ה' תש"פ
לפרסום חייגו: 054-2425199

יאמי מתכונים ביבנה

אוכל , בישול , מתכונים , בשר , חלב , גבינות , לחם , מטבח

יומולדת, חגיגה נחמדת, עוגת שוקולד לתפארת

מדור מיוחד לכל ילידי חודש ינואר ובמרכזו הפעם עוגת שוקולד בסיסית, מעולה לעיצוב עוגות מכל סוג: קאפקייקס, עוגות בצק סוכר, עוגות ממתקים, עוגת יומולדת לילדים וסתם עוגת שוקולד חמה מפוצצת ברוטב שוקולד חם. יאמי? לגמרי ושיהיה במזל טוב

פורסם בתאריך:


נכתב על ידי

מאי ביבי

קונדיטורית הבית במסעדת "שמבז"- בר מסעדה דרך ד"ר ישראל פלד, מרכז הספורט מכבים, 71799 Maccabim-Re'Ut, Israel טל: 072-3385946

ינואר הוא חודש החגיגות של המשפחה. מי הולדת לדוד שלי, בן דוד שלי, אחי, גיסתי ושל האחיינית שלי, יום נישואים להורים והכל בהפרשים של כמה ימים. כפי שכבר הבנתם, הרבה עוגות נכנסות לתנור בחודש ינואר.  את המדור הפעם אני מקדישה לכל חוגגי היומולדת ובמיוחד לאחי הגדול. לחלקכם הוא אולי מוכר כשף של שמבזולה אבל בשבילי הוא האח הכי הכי שלי.

עוגת שוקולד, עוגה כושית, רכה רכה, עסיסית ועשירה, עם ציפוי נוזל של שוקולד חם חלק מריר חלק חלב, או בכלל עוגת יומולדת שעטופה בבצק סוכר, או בכלל כזו שמפוצצת בסוכריות וממתקים שהעושה היא רק התירוץ (תירוץ מעולה, כן?) הפעם במדור, עוגת שוקולד בסיסית, מעולה לעיצוב עוגות מכל סוג, קאפקייקס, עוגות בצק סוכר, עוגות ממתקים, עוגת יומולדת לילדים עם סוכריות צבעוניות או סתם עוגת שוקולד חמה מפוצצת ברוטב שוקולד חם. הולך להיות פה מתוק ושוקולדי. כמו שכל עוגת יומולדת צריכה להיות.

מצרכים

200 גרם שוקולד מריר
חצי כוס (70 גרם) שוקולית
כפית נס קפה
2 כוסות (400 גרם) סוכר
כוס שמן
כוס מים
2 כוסות (280 גרם) קמח תופח
שקית אבקת אפייה
6 ביצים מופרדות

כלים דרושים

סיר, תנור, תבנית, מיקסר עם בלון הקצפה, מטרפה ידנית.

 

יומולדת, חגיגה נחמדת, עוגת שוקולד - במטבח של שמבז במודיעין
 
 

 

אופן ההכנה

1. מחממים תנור על חום של 165 מעלות. החום נמוך מבדרך ככל וזה עקב הסיבה שהעוגה הזאת מאוד רכה, על חום גבוה העוגה תתייבש בחלק העליון והחלק הפנימי לא יהיה מוכן.

2. בסיר שמים, את השוקולד, השוקולית, הנס קפה, חצי מכמות הסוכר, את השמן והמים. מערבבים על אש בינונית עד המסה מלאה של כל הרכיבים. מורידים מהאש לצינון.

3. במיקסר, מתחילים בהקצפה איטית של החלבונים (הלבן) ובהדרגתיות מוסיפים את יתרת הסוכר. מגבירים את עוצמת המיקסר עד מהירות מקסימלית. המטרה היא לקבל קצף עדין. לא יציב כמו של מרנג.

4. את החלמונים (הצהוב) טורפים במהירות לתוך בלילת השוקולד לאחר שהתקררה מעט. חשוב לערבב המר כדי למנוע התגבשות של הביצה מהחום של המסה.

5. מקפלים את הקמח ואבקת האפייה לתוך תערובת השוקולד והחלמונים.

 

יומולדת, חגיגה נחמדת, עוגת שוקולד - במטבח של שמבז במודיעין
 
 

 

 

יומולדת, חגיגה נחמדת, עוגת שוקולד - במטבח של שמבז במודיעין
 
 

 

6. מעבירים חלק מהחלבונים המוקצפים לתערובת השוקולד במטרה להשוות מסות ולמנוע הפלה של כל האוויר שיש בחלבונים. מקפלים פנימה. ולאחר מכן מוסיפים את היתר.

7. מעבירים לתבנית משומנת, לאפייה עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים. זמן האפייה ישתנה בהתאם לגודל העוגה.

באיזה מסלול אתם בוחרים?

1. קלאסי - עוגת שוקולד חמה עם גנאש: אז לאחר שהעוגה יצאה מהתנור, במיקרו מחממים מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל, 32% שומן) יחד עם 100 גרם שוקולד מריר ו-100 גרם שוקולד חלב וכן כף של ממרח שוקולד אהוב. מחממים בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה. מוזגים על העוגה כל עוד היא חמה.

2. העוגה המרשימה-בצק סוכר: כאן חשוב לתת לעוגה להתקרר ממש.
מכינים גנאש של מיכל שמנת על 300 גרם שוקולד מריר והפעם מקררים אותו עד התייצבות. כאן הגנאש מהווה "דבק" בין הבצק סוכר לעוגה. פותחים אותו מעט ומורחים על העוגה בנדיבות.
עוטפים בשכבה ראשונה של בדק סוכר ומקשטים לפי הדמיון האישי.

3. העוגה המושקעת והמוגזמת- עוגת ממתקים: זאת העוגה שבה העוגה מהווה תירוץ. למה תירוץ. כי עם כל הממתקים שמעל אפחד לא באמת צריך עוגה. אבל זה כל הכיף. אז גם כאן כמו בעוגת בצק הסוכר, מקררים ומכינים גנאש קר. עוטפים את העוגה בגנאש, מתחילים לקשט בממתקים שאוהבים בהגזמה והתפרעות. הדמיון הוא המדריך.

 

יומולדת, חגיגה נחמדת, עוגת שוקולד - במטבח של שמבז במודיעין
 
 

 

טיפ שמבזולי

נתקעתם בלי קמח תופח? תוכלו להכין אותו בעצמכם: ערבבו 900 גרם קמח לבן עם 100 גרם קורנפלור ושתי שקיות אבקת אפייה (20 גרם).

הקורנפלור נותן את הלחות והמרקם העוגתי יותר ואבקת האפייה גורמת לתפיחה.

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: