יום שישי, 27 בדצמבר 2020, י"א כסלו ה' תשפ"א
לפרסום חייגו: 054-2425199

קשקשתא רכילות ביבנה

קשקשתא, רכילות, רכילות ביבנה, סלבס ביבנה, ידיעות ביבנה, זוגיות ויחסים, בינו לבינה, יעוץ זוגי ביבנה

העוגה של העיר

תמי בר-ישי זכתה בתחרות "אתגר הקינוחים" של יבנה שהתקיימה בחג השבועות

פורסם בתאריך:


עוגת הגבינה של תמי זכתה לתגובות אוהדות וגולשי דף הפייסבוק העירוני זכו במתכון נהדר.

תמי ובני משפחתה זכו במארז גבינות מפנק מתנת חברת 'גד'.

מתכון עוגת הגבינה הזוכה:

לשמן תבנית 24 עמוקה/גבוה קפיצית/מתפרקת
לרפד את הדפנות עם נייר אפיה, אך לא לשמן אותו מבפנים.
לחמם תנור 160 מעלות
בסיס לעוגה:
כוס קמח רגיל
2 כפות סוכר
75 גרם חמאה רכה
כפית ת.וניל
1 ביצה קטנה.
ללוש לבצק, לרדד עיגול בגודל התבנית ולהניחו בתבנית.
לאפות 10 דקות בחום 160 מעלות עד להזהבה.
להוציא מהתנור לצינון.
לשמן דפנות התבנית ולרפד עם נייר אפיה.
לחמם תנור 250 מעלות
להניח בתחתית התנור תבנית עם מים חמים.
תערובת גבינות:
להכניס לקערה גדולה
750 גבינה 9% או 5%
1 שמנת חמוצה
6 חלמונים
גרידת לימון לא חובה
רבע כוס סוכר
4 כפות אינסטנט פודינג וניל
4 כפות קורנפלור
לטרוף את כל המרכיבים עד לקבלת בלילה חלקה
6 חלבונים
כוס סוכר.(מי שאוהבת מתוק אפשר כוס וחצי)


להקציף חלבונים עד היווצרות קצף, לאחר מכן להוסיף בהדרגה את הסוכר תוך כדי הקצפה , לקצף יציב (לא נוקשה).
להכניס לקערת הגבינות 1/3 מהקצף ולערבב עם מטרפה לבלילה חלקה, שוב להוסיף עוד שליש קצף החלבונים בתנועות עטיפה.
להוסיף את השליש האחרון ולקפל בתנועות עטיפה.
לשפוך את התערובת לתוך התבנית.
לדפוק את התבנית על השייש ליישור העוגה.
לאפות 15 דקות ב200 מעלות
לאחר מכן לאפות 150 מעלות כשעה וחצי או עד שהעוגה אינה רוטטת.(כל אחת והתנור שלה)
לכבות תנור ולהשאיר את העוגה בתנור שעה , לא לפתוח !!!

בתיאבון

תגובות

captcha
הקלד את המספרים שאתה רואה בתמונה: