אזני המן לשבת ולחג
קונדיטוריית הבוטיק "Nofar Patisserie" ומותג השוקולד השוויצרי "Lindt"משיקים לרגל חג הפורים אוזני המן במילוי שוקולד לינדט אקסלנס בטעמים ייחודיים: שוקולד מריר עם נגיעות מנטה, שוקולד מריר עם שומשום קלוי ושוקולד מריר בטעם קרמל עם נגיעות מלח ים.ויש גם מתכון מושחת במיוחד
פורסם בתאריך:
מתכון לאוזני המן במילוי שוקולד לינדט אקסלנס
המצרכים ל- 40 יחידות:
125 גרם חמאה חתוכה לקוביות
250 גרם קמח
75 גרם אבקת סוכר
80 גרם אבקת שקדים
80 מ"ל שמנת מתוקה
2 חלמונים
קורט מלח
1/2 כפית תמצית וניל
למילוי:
2 טבלאות שוקולד "לינדט" אקסלנס לבחירה לפי הטעם
4 כפות שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
-
במעבד מזון עם וו גיטרה מעבדים חמאה עם אבקת סוכר לתערובת אחידה.
-
מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים עד לקבלת בצק רך ואחיד.
-
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים שעה-שעתיים במקרר.
הכנת המילוי:
-
ממיסים את השוקולד במיקרוגל עם השמנת ומערבבים לתערובת חלקה.
-
מחממים תנור ל-170 מעלות.
-
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 1/2 ס"מ. קורצים עיגולים.
-
מניחים כפית מלית במרכז כל עיגול וצובטים את השוליים לקבלת צורת משולש.
-
מקררים את אוזני המן לפני האפייה 10-15 דקות.
-
מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור למשך כ-15-20 דקות, עד ששולי העוגיות זהובים והעוגייה עדיין בהירה.
-
מצננים, מקשטים באבקת סוכר ומגישים או שומרים בכלי אטום בטמפ' החדר.